Paarse smoothie voor vruchtbaarheid

Smoothie voor vruchtbaarheid

Een smoothie voor vruchtbaarheid? Wat is dat nou weer?

Ik zal het uitleggen… 🙂

De meesten van mijn patiënten gooien hun hele voedingspatroon om, zodra we aan de slag gaan. Een groene smoothie behoort tot mijn favoriete adviezen. Met de juiste ingrediënten maak je er een smoothie voor vruchtbaarheid van.

Er zijn bepaalde voedingsmiddelen die gunstig zijn voor onze hormonen, cyclus en vruchtbaarheid. Deze smoothie is niet alleen lekker, maar ook nog goed voor je gezondheid en vruchtbaarheid.

Wat zit er in deze smoothie, dat het zo speciaal maakt? Het zijn gewone ingrediënten die je in de meeste supermarkten kunt vinden. Maar ze bevatten voedingsstoffen die kunnen helpen bij de voorbereiding op een zwangerschap.

Banaan

De magische voedingsstof in dit meest gegeten stuk fruit ter wereld is vitamine B6. Dit is een essentiële vitamine voor vruchtbaarheid, omdat het helpt onze hormonen te reguleren. Een tekort aan vitamine B6 kan een onregelmatige cyclus tot gevolg hebben en een slechte ontwikkeling van zowel zaadcellen als eicellen.

Spinazie

Groene bladgroente, zoals spinazie en boerenkool, bevatten veel alfa-liponzuur, ijzer en foliumzuur. Alfa-liponzuur is een antioxidant, die helpt het vrouwelijke voortplantingssysteem te beschermen. Het verbetert ook de zaadkwaliteit. IJzer is van belang bij de ovulatie en het verbeteren van de eicelkwaliteit. Foliumzuur ken je natuurlijk al. Het is het eerste wat je hoort, als je een gezonde zwangerschap wilt. Het is cruciaal voor het voorkomen van een open ruggetje, aangeboren hartafwijkingen en een hazenlip in de groeiende foetus.

Bramen

Bramen zijn rijk aan vitamine C. Vitamine C helpt om de hormoonniveaus te verbeteren en vruchtbaarheid bij vrouwen te verhogen. Bij mannen verbetert het de zaadkwaliteit en beschermt het DNA tegen schade.

Pompoenpittenpasta

De belangrijke voedingsstof hier is zink. Bij vrouwen kan een tekort aan dit mineraal bijdragen aan een disbalans tussen oestrogeen en progesteron. Het is aangetoond dat een toename van de hoeveelheid zink bij onvruchtbare mannen zorgt voor een boost van de zaadproductie, een verbetering van de zaadkwaliteit en een afname van onvruchtbaarheid. De staart van de zaadcel bestaat uit zink en ook in de buitenlaag van de kop zit zink. Een tekort aan zink heeft grote invloed op de beweeglijkheid van de zaadcel en zijn vermogen om te versmelten met de eicel.

Gezonde voeding is van levensbelang, als het gaat om je kansen om zwanger te worden. Voeding speelt een zeer belangrijke rol in de hormoonbalans en het verbeteren van vruchtbaarheid, aangezien voedingsstoffen helpen bij de productie van hormonen en de gezondheid van zaadcellen en eicellen. Dus deze smoothie toevoegen aan een gezond voedingspatroon kan helpen om de algehele gezondheid, vruchtbaarheid en de hormoonbalans te verbeteren.

Recept voor een Paarse Smoothie voor Vruchtbaarheid

Voor 1 persoon

Een smoothie rijk aan voedingsstoffen om vruchtbaarheid te ondersteunen.

Ingrediënten:
 • 1 rijpe banaan
 • 2 handen spinazie
 • 125 g verse of bevroren bramen
 • 1 flinke theelepel pompoenpittenpasta
 • 125 - 150 ml kokoswater of water
  Bereidingswijze:
 • Doe het fruit in de blender
 • Voeg (kokos)water toe tot het fruit eronder staat
 • Schep de pompoenpittenpasta erbij
 • Blenden tot een egale massa
 • Geniet!
Extra info:

Wat je overhoudt is maximaal 2 dagen houdbaar in de koelkast in een glazen pot met deksel.

 

About The Author

Jenaida

Sinds 2010 heb ik mij gespecialiseerd in voeding, leefstijl en mindset als medicijn. Mijn missie als fertiliteitsarts is om stellen met vruchtbaarheidsproblemen te helpen om op een natuurlijke manier hun kinderwens in vervulling te laten gaan.

Geef een reactie